A csopaki vasútállomástól egy 10 perces bringaútnyi távolságra található a Tamás Pince, amely nem véletlenül számít ikonikusnak a környéken. Itt készülnek ugyanis a környék talán legnépszerűbb borai, és innen indultak hódító útjukra az országszerte beszerezhető házi szörpök és chutney-k, amelyek közül talán a levendulából készültek lettek a legnépszerűbbek.
De nem csak egy manufaktúráról van szó, hanem egy kedves családi otthonról is, ahol minden a legnagyobb odafigyeléssel, kétkezi munkával és a lehető legjobb minőségre való törekvéssel készül.
A gazda, Tamás Ervin nyáron egy pohár bor, egy kellemes séta és a festménybe illő balatoni kilátás mellett szenvedélyesen mesélt nekünk az évek alatt felépített pincészetéről. Elmondta, hogy a szőlőterületet saját maguk művelik, és kizárólag a saját termésükből készítenek bort, ugyanakkor a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek.
Hozzátette, hogy mindezt úgy teszik, hogy a legtöbb mai modern segédanyag használatát elutasítják, és inkább a tapasztalataikra hagyatkoznak a munka során. Már alig kell permetezniük, ami azért van, mert a növények immunrendszere ennyire megerősödött a tudatos munka következtében.
Olyannyira aprólékosan figyelnek a részletekre, hogy nem használnak szintetikus tartósítószert, mesterséges színezőanyagot, ízfokozókat és aromákat sem. Sőt. Szándékosan itatókat helyeznek ki a madaraknak, illetve kialakítják nekik az ideális fészkelés körülményeit, akik így szívesen élnek a környéken és tartják távol a kártevőket (innen jött a feketerigó, mint logó is). Így nem szükséges például a rovarvédő szerek használata.