A Kalóz terjeszkedik, új helyükön is ugyanaz a céljuk, mint Fövenyesen: leszámolni a rossz minőségű strandételek mítoszával.
A tavalyi év egyik kellemes meglepetése volt, hogyan adott új értelmet a Kalóz Fövenyesen a már sokszor lesajnált strandkonyhának. A Balatoni Kör és a We Love Balaton közös Év Strandétele versenyét ők nyerték a fish & chips helyi változatával, a Harcsa & Krumplival, mellette pedig különböző lepényeket és helyi szörpöket is adtak a szokásos nagyüzemi cukorbombák helyett.
Ma Facebookon jelentették be, hogy idén nyártól kezdve a badacsonytomaji strandon is lesz Kalóz. A tulajdonosok hasonló koncepcióval készülnek, de több újdonságot is ígérnek 2016-ra. A posztjuk alapján a nyitást a pünkösdi hétvégére tervezik, így jó idő esetén május 14-15-én már sülhetnek is az első badacsonyi bitang burgerek.