Budapestről Balatonlellére, a Garamvári Pincészethez indul egy nagyon retró borvonat. Június 11-én visszamehettek 80 évet az időben.

Június 11-én, szombaton reggel 9:30-kor fut ki a Kelenföldi pályaudvarról a második MÁV Nosztalgia Borvonat. Az áprilisi egri utazás után a következő végállomás a lellei Garamvári Szőlőbirtok lesz. Már a kétórás utazás folyamán lehet kóstolni a vendéglátó pincészet borait, illetve rövid ismertetőt hallhattok fajtáikról és termelésükről.

Ezután terítékre kerül 1990 óta működő bormanufaktúra egyik chardonnay-ja és merlot-ja, valamint a Garamvári Extra Dry nevű pezsgőjük. Balatonlelle-Kishegy vasútállomásra érkezve pedig megtekintik a pincészetet és további borokat kóstolhatnak meg: a Pinot Gris Délidűlő nevű cuvée-t, a borászat zászlósborát, a Sínai Cabernet Sauvignon-t és egy Syrah-különlegességet is.

Ami megkülönbözteti ezt a borkóstolót a többitől, hogy minden vendéget az idén nyolcvankét éves Árpád-sínautóbusz szállítja a Balatonra. Az 1934-től gyártott dízelmotorkocsik utolsó megmaradt példánya hajdanán két főváros között, a Budapest-Bécs-vasútvonalon járt, így nem meglepő, hogy az egyedülálló járműnek szánták MÁV Nosztalgia Borvonat második útját.

Az út 30 ezer Ft körüli összegre jön ki fejenként, ami elsőre soknak tűnik, de ebben benne van minden a kóstolótól kezdve az ebéden és a busztranszferen át egészen addig, hogy életet lehelnek a nagyon retró vonatba.