A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint egyáltalán nem csökkent idén nyáron a forgalom a Balatonnál.

Az eddigi visszajelzések alapján nem egyértelmű, hogy a vendéglátók jó nyarat zártak-e a Balatonnál 2016-ban. A kiskereskedők és vendéglátósok elégedetlenek, szezonértékelésük szerint az idei balatoni szezon forgalma 15-30 százalékkal maradt alatta a tavalyinak. Ezzel szemben az első félévben 10%-kal bővült a régió szállodáinak a forgalma – mondta Hoffmann Henrik a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, egyben egy siófoki hotel tulajdonosa a sonline.hu-nak. A szállodájukban minden eddiginél nagyobb volt a bevételük, kihasználtság tekintetében "tíz százalékkal múlta felül nálunk a 2015-ös júliust és augusztust".

"Kétes tisztaságú műanyag székkel, olajos lángossal ma már nem lehet érvényesülni, ahol minőséget, színvonalat nyújtanak, ott biztosan nem volt rosszabb az idei nyár sem a tavalyinál" - állítja Hoffmann, aki nem érti azokat, akik "most is sírnak", szerinte mások azért tapasztalhattak ilyen különbségeket, mert nem fejlesztettek, vagy nem követik a turisztikai és gasztronómiai trendeket.

A Balaton augusztusi telítettségéről mi is írtunk, ez alapján főleg meglepő lenne, ha csökkent volna a forgalom a vendéglátóhelyeken.