Muzeális badacsonyi borok is bemutatkoznak a New York Kávéházban április elején.

Badacsony legjobb borászatai – a legkisebbektől a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig – mutatkoznak be a fővárosi közönségnek április 5-én a New York Kávéházban. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” címet, idén erre a díjra fókuszálnak a 16 órakor kezdődő borkóstolón.

A kiállított tételek végigkóstolása közben a helyi termelőktől első kézből kaphatunk választ kérdéseinkre, és mesterkurzusok is lesznek: 16:30-tól Dr. Fiáth Attila vezeti be a régi évjáratok rejtelmeibe Érettségi vizsga című borkóstolójának vendégeit, 18:30-tól pedig Sánta Zoltán mutatja be a Badacsony nemzetközi szőlőfajtáit az auvergnas- tól, a Szürkebaráton át a Pinot grigioig.

Hogy csakis a környék borainak legjavával találkozhassunk, a kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, a 30 évvel ezelőtti díjra emlékezve pedig muzeális borok is előkerülnek a pincékből.