Jásdi István csopaki borásznak már az ötödik borát választották be a bécsi Steirereckbe, amit a világ tizedik legjobb éttermeként tartanak számon – derül ki Bánlaki D. Stellának a Forbes december 2-i Balaton mellékletében megjelent Összeszorított foggal nyomják a pedált jövő nyárig a Balaton vállalkozásai című cikkéből. A tételhez a két Michelin-csillaggal díjazott étterem sommelier-vezetője személyesen gratulált és „világjáró borszakírók” is jártak nála, hogy kóstoljanak és új könyveikben a régió hírét vigyék.
A Balatonfüred-Csopaki borvidék első számú borászának Lőczedombi 2016-os tételével bővült az osztrák étterem állandó borsora. A cikkben „az olaszrizling megmentőjeként” aposztrofált, idén már harmadik alkalommal az Év Borászának jelölt 70 éves szakember korábban felvett négy tétele pedig a Siralomvágó 2015, a Ranolder fehér 2015, a Ranolder vörös 2013 és a Furmint 2015.
Gasztró
Már öt Jásdi-bor szerepel a világ tizedik legjobb éttermének itallapján
A bécsi Steirereck beválasztotta borai közé a csopaki borász Lőczedombi 2016-osát is.