A szigligeti vár tövében, a templom mellett található Várkávézó híres fagyijaiért sokan akár kitérőt is tesznek. A kritikus kóstolóknak pisztácia és mogyorófagyira érdemes rávetni magukat: az előbbihez Szicíliából, az utóbbihoz Piemontból szerzik be a hozzávalókat.

Fagyijaik emellett mind sorbet-k: nem tartalmaznak tejtermékeket és összetevőik egyik fele gyümölcs, a másik pedig pektin, víz és cukor, tehát négy kiló fagyihoz két kilónyi gyümölcsöt használnak fel. A tulajdonos, Németh Zoltán szereti a megosztó ízeket, ezért főzött már tökmag- és homoktövis-fagyit is, de legmerészebb húzása talán a kéksajtos volt.

De a házi sütikért is érdemes meglátogatni őket: mandula- és epertorta, krémes, csokimousse és paleosüti is szerepel a kínálatban, bár nem akarnak cukrászda lenni. Négy-ötféle tortánál nem készül több napi szinten, csak azt szeretnék, hogy a vendégek a kávé mellé tudjanak enni egy sütit is.

Tipp: Hangulatos teraszukon már az ücsörgés is élményszámba megy!

Címkék