Ha február 18-án Bakonybél környékén jártok és szeretitek a finom házi hurkát, akkor érdemes ellátogatni a Faluház elé, ugyanis hagyományőrző falusi disznóvágást szervez az önkormányzat. Amennyiben időben érkeztek a házi sertés mellett egy vaddisznó feldolgozásának is tanúi lehettek. Délig pedig a forralt bor és a házi pálinka verseny nevezettjeinek italait tudjátok megkóstolni, majd a frissen sült étkek veszik át a főszerepet: reszelt máj, sültek, hurkák, kolbászok, töpörtyűk, házi sütemények. Legalább egy napra el kell felejteni a diétát.

Ízelítő a programból:
10:00
Házi pálinka minősítő verseny és forralt bor főző verseny
Eredményhirdetés 14:00 órakor.

Déltől folyamatosan a készlet erejéig:
orja leves, helyben készült frissen sültek, pecsenyék, hurkák, kolbászok, vaddisznópörkölt és töpörtyűk friss kenyérrel, uborkával, mustárral, forralt bor és forró tea.

Az italok fogyasztása kizárólag az e célra készült bögréből, az ételek kóstolgatása kóstoló jegy ellenében történik, amely a helyszínen egész nap váltható.

Helyszín: Bakonybél, Faluház előtt