Sikeres kezdet után februárban ismét az uszonyosoké lesz a főszerep Budapesten, ahol idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Halfesztivált. A fesztivál kiemelt régiója a Balaton, a fesztivál hala pedig a süllő.

Érdekesség a fesztivál történetében, hogy az érdeklődők számának növekedése miatt eddig minden évben költözni „kényszerült” az esemény, így 2015-ben a Vajdahunyadvár ad otthont a fesztiválnak.

Részletes programért kattintsatok IDE.

A halételek szerelmeseinek kedvezve idén sem marad otthon a Hortobágyi Halgazdaság csapata, de a halászlé két fővárosa, Szeged és Baja is képviselteti magát a fesztiválon. 

A „nagy halak” kínálatát budapesti éttermek, illetve az ország különböző pontjain elismert street food éttermek fűszerezik majd. A tradicionálisnak számító eseményen a magyar konyha ismét találkozik a nemzetközi halételekkel, így a balatoni finomságok mellett kóstolhatunk majd ázsiai receptet, francia hallevest, de orosz kaviárt és különleges bolgár valamint portugál halkészítményeket is. Ismét különleges gasztronómiai élményben lesz annak része, aki ellátogat a helyszínre, ugyanis egy ötezer literes bográcsban fő majd a halászlé, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a tiszalöki halászok közönségdíjas óriásharcsa sütését is a programban találjuk.

A hagyományokat követve idén is lesz Torkos Csütörtök, ahol sok vendéglátó készül féláras kedvezménnyel (kuponokért kattints ide!), szombaton pedig főzőversenyre invitálnak a szervezők. Nem csupán a felnőtteknek kedveznek azonban 2015-ben, az általános és középiskolások számára ugyanis meghirdettek egy kreatív versenyt, melynek a fődíja egy balatoni osztálykirándulás lesz.

Nyitva tartás:

Csütörtök: 12:00 - 19:00
Péntek - vasárnap: 10:00 - 20:00