Március 28-án, ha Badacsonyban jártok, ne hagyjátok ki a Borbarátok Borház borvacsoráját, ahol a kitűnő badacsonyi borok mellé pho leves wokban pirított szürkemarha csíkokkal és kéknyelűben érlelt marhapofa dukál.
A Borbarátok Étterem Panzió és Borház a Badacsony hegy oldalán futó Római úton áll, a badacsonytomaji centrumtól pár percre. Az étterem kerthelységében nádfedeles asztaloknál fogyaszthatjuk a konyha magyaros ételeit és egyéb specialitásait. A borházat üzemeltető család már generációk óta szőlővel és borral foglalkozik, jelenleg 10 hektáron. Badacsony kiváló fajtáit, olaszrizlinget, rizlingszilvánit, szürkebarátot és muskotályt termesztenek. Csak itt fogyasztható a Szegedy Róza 200 éves receptje alapján készült Badacsonyi Ürmös.
Menü
- "Sushi" ízelítő a mi kamránkból (Fogas, Szarvasbélszín, Mangalica)
- Pho leves wokban pirított szürkemarha csíkokkal
- Kéknyelűben érlelt marhapofa lassan sütve aszalt paradicsomos Tabuleval
- "A Mi Rákóczi túrósunk"
Badacsonyi rózsakő
Borok
- Badacsonyi Kéknyelű
- Badacsonyi Olaszrizling
- Badacsonyi Szürkebarát
- Badacsonyi Muscat Ottonel
- Késői szüretelésű Olaszrizling
- Badacsonyi Ürmös (Szegedy Róza receptje szerint)
- Kéknyelű Törköly pálinka