Március 28-án, ha Badacsonyban jártok, ne hagyjátok ki a Borbarátok Borház borvacsoráját, ahol a kitűnő badacsonyi borok mellé pho leves wokban pirított szürkemarha csíkokkal és kéknyelűben érlelt marhapofa dukál.

A Borbarátok Étterem Panzió és Borház a Badacsony hegy oldalán futó Római úton áll, a badacsonytomaji centrumtól pár percre. Az étterem kerthelységében nádfedeles asztaloknál fogyaszthatjuk a konyha magyaros ételeit és egyéb specialitásait. A borházat üzemeltető család már generációk óta szőlővel és borral foglalkozik, jelenleg 10 hektáron. Badacsony kiváló fajtáit, olaszrizlinget, rizlingszilvánit, szürkebarátot és muskotályt termesztenek. Csak itt fogyasztható a Szegedy Róza 200 éves receptje alapján készült Badacsonyi Ürmös.

Menü

  • "Sushi" ízelítő a mi kamránkból (Fogas, Szarvasbélszín, Mangalica)
  • Pho leves wokban pirított szürkemarha csíkokkal
  • Kéknyelűben érlelt marhapofa lassan sütve aszalt paradicsomos Tabuleval
  • "A Mi Rákóczi túrósunk"
Aperitif
Badacsonyi rózsakő

Borok 
  • Badacsonyi Kéknyelű
  • Badacsonyi Olaszrizling
  • Badacsonyi Szürkebarát
  • Badacsonyi Muscat Ottonel
  • Késői szüretelésű Olaszrizling
  • Badacsonyi Ürmös (Szegedy Róza receptje szerint)
  • Kéknyelű Törköly pálinka