A Festetics Taverna Borklub és a Bock Bisztró Balaton első őszi borvacsorájára október 17-én a 200 éves Festetics Picében kerül sor a balatonlellei Konyári Pincészet részvételével.


Menü

  • ,,Istenhozta" pohár: Konyári Rosé 2014 
  • Hideg előétel:  Marinált fügesaláta füstölt tokhallal 
    Sauvignon Blanc-Hárslevelű 2013 
  • Leves: Csorbaleves 
    Loliense Fehér 2014  
  • Főétel: Eszterházy szarvas 
    Loliense Vörös 2012  
  • Desszert: Almatorta
    Sessio 2012


A Pincészetről:

A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodnak, és évente körülbelül 230 ezer palack kerül forgalomba. A Konyári család a Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatják újra művelés alá. Ezek a területek mind kivételes adottságú termőhelyek, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250 m tengerszint feletti magasságon. A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnék létrehozni.