Január 10-én szeretettel várnak mindenkit Vonyarcvashegyre, ahol a Szeremley Birtok borai mellé Ács István, a Bock Bisztró Balaton séfje komponál fogásokat. A különleges estebédhez a háttérben zenélő Babos & Piller Jazzduó teszi még különlegesebbé.
Szeremley Huba újjáépített családi birtoka mára közel 120 hektáron termeli különleges borait. A Szeremley-birtok hungarikum-borairól is híres, amely másutt nem találhatóak meg: a Kéknyelű és porzópárja a Budai Zöld - amely nevével ellentétben már csak itt lelhető fel - illetve a Zeus. De említésre méltó még a Szemelt Rizling, ami az olaszrizling és a rajnai rizling hazai keresztezéséből született.
A borvacsorán a Szeremley-borok mellé egy négyfogásos vacsorát fogyaszthatnak el a vendégek, valamint a program része egy tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatást a Festetics Helikon Tavernában.
Menü és borsor
Fogadó bor: Muscat Ottonel 2012
Előétel: malac panchetta lencse vinaigrettel - Pinot Noir fehér 2013
Meleg előétel: fogasfilé hamis kaviárral és rákmártással - Szeremley Rizling 2013
Főétel: párolt szarvascomb kápia pürével és narancsmártással - Badacsonyi Merlot 2009
Desszert: Mákos krémes - késői szüretelésű Zeus 2003
Gasztró
Borvacsora a Szeremley Pincészettel
Program adatai
Zenit Hotel Balaton****
Zenit Hotel Balaton****
Facebook-oldal
Weboldal
2015. január 10., szombat 19:00 - 2015. január 11., vasárnap 24:30