Kivételes esemény a Bock Bock Bisztró Balaton és Festetics Helikon Taverna Pince szervezésében: november 28-án Szepsy István, a mádi borászlegenda először Vonyarcvashegyen!
Menü
- Hideg előétel: Füstölt kacsamellbe göngyölt libamáj terrine dressinges salátaválogatással
Szepsy – Szamorodni 2012 - Meleg előétel: Harcsa Hadick módra
Szepsy – Furmint „Hasznos” dűlő 2013 - Főétel: Borjúszűz sült mazsola krusztáddal, sabayonnal és arancini-vel
Szepsy – Furmint „Szent Tamás” dűlő 2013 - Desszert: Rákóczi túrós
Szepsy – Aszú 2008
A borokat maga a világhírű borász, Szepsy István mutatja be. Az est folyamán zenél a Babos & Piller jazz duó.
A pincészetről:
,,Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is."
Asztalfoglalás:
+36 83 348 004
info@bockbisztrobalaton.hu