Szombaton különleges gasztro-kalandot élhettek át, hiszen az ország egyik legjobb chilitermesztője, a Sárréti Chilifarm csatlakozik a fövenyesi Kalóz Strandbisztró legénységéhez. Lesznek kóstolók, menüsor, műsorok, chilievőverseny, a gyerekeket pedig egész nap kreatív kuckóval várják, hogy a szülők is nyugodtabban egyenek, pihenjenek, strandoljanak.

Kocsis Bálint Séf azt ígéri, nem lesz hiány a csipős falatokból: „Hétvégére kezd összeállni a menüsor. Szólok előre, hogy lesz nálunk bőven chili és nem félünk majd használni. Hideg kukoricaleves, tacoval és sonkával, paradicsomleves római köménnyel és még ki tudja mit találok ki addig. Lesz angus marha hátszín ratatouille lecsóval, csirkeszárny "erősevő' verseny és chiliburger is, de készülünk egy nagyobb mennyiség chili con carneval is, biztos ami biztos.Sőt, a desszerthez is használunk némi kis tüzes hozzávalót.”