Március utolsó hétvégéje a dödölléről fog szólni – legalábbis a Keszthely Yacht Kikötőben biztosan. Az első alkalommal megrendezett gasztropikniken az élményt a Balaton neves éttermei és borászai biztosítják, míg a hangulatot DJ Sosemvolt teszi teljessé.
A mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti majd a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.
A házigazda Paletta Bisztrón kívül megjelenik a balatonfüredi Baricska Csárda, a zalaegerszegi Tütü Gasztro Busz és a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Hotel & Restaurant. Vendégtermelők is érkeznek:, a Laposa Birtok és a Bezerics Borház hozzák legjobb boraikat, a Korosajt Műhely kitűnő sajtokkal készül, a Terra Pannonia munkatársaitól pedig első kézből tájékozódhatsz a fenyvesi Angus marhákról és lelőhelyeikről.
A szervezők a gyerekekre is gondoltak: játszósarokkal, ugrálóvárral várják a legkisebbeket. Ígéretük szerint "minden együtt lesz egy szuper gasztropiknikezéshez, ahol a burgonyán kívül a legfontosabb üzenet a helyi közösség, a helyi értékek, a regionális alapanyagok szerepe az életünkben".
További információ:
Bezerics Dániel, a Paletta bisztró tulajdonosa
email: dani@bezerics.com, telefon: +36 70 313 1397
látnivalók & kultúra Gasztró
D-NAP(ok) - Tavaszi gasztropiknik a dödölle körül
Program adatai
Keszthelyi Yacht Kikötő
Facebook-oldal
2017. március 25., szombat 12:00 - 2017. március 26., vasárnap 20:00