Március utolsó hétvégéje a dödölléről fog szólni – legalábbis a Keszthely Yacht Kikötőben biztosan. Az első alkalommal megrendezett gasztropikniken az élményt a  Balaton neves éttermei és borászai biztosítják, míg a hangulatot DJ Sosemvolt  teszi teljessé.

A mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti majd a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.

A házigazda Paletta Bisztrón kívül megjelenik a balatonfüredi Baricska Csárda, a zalaegerszegi Tütü Gasztro Busz és a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Hotel & Restaurant. Vendégtermelők is érkeznek:, a Laposa Birtok és a Bezerics Borház hozzák legjobb boraikat, a Korosajt Műhely kitűnő sajtokkal készül, a Terra Pannonia munkatársaitól pedig első kézből tájékozódhatsz a fenyvesi Angus marhákról és lelőhelyeikről.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak: játszósarokkal, ugrálóvárral várják a legkisebbeket. Ígéretük szerint "minden együtt lesz egy szuper gasztropiknikezéshez, ahol a burgonyán kívül a legfontosabb üzenet a helyi közösség, a helyi értékek, a regionális alapanyagok szerepe az életünkben".

További információ: 
Bezerics Dániel, a Paletta bisztró tulajdonosa
email: dani@bezerics.com, telefon: +36 70 313 1397