Veszprém testvérvárosából, az észtországi Tartu-ból érkezik hazánkba Mario Johanson főszakács és séf, hogy bemutassa a modern észt konyhát, ami a skandináv és a tengeri ételek egy sajátos keveréke. Főztjeit szeptember 1 és 4. közt a veszprémi Oliva Hotel és Étteremben kóstolhatjuk meg.

Mario Johanson az észt Polpo étterem főszakácsa, ami évek óta tartja biztos helyét a legjobb ötven észt étterem közt. Őt Diana Treier gasztronómiai vezető kíséri el.

MENÜSOR

Előételek:

  • Szénán házilag füstölt észt kecskesajt céklával, mézzel 
  • Zöldborsó leves kenyérchipsszel, olajos magvakkal 
  • Sózott hal kaviárral és tejföllel 
Főételek:
  • Rizottó rókagombával 
  • Fogasfilé kelkáposzta tekerccsel, rókagombával, vajmártással
  • Császárhús narancsos répakrémmel, sült hagymával 
  • Borókás sertéskaraj céklával, paradicsommal
Desszertek
  • Sült alma fenyőmaggal