Veszprém testvérvárosából, az észtországi Tartu-ból érkezik hazánkba Mario Johanson főszakács és séf, hogy bemutassa a modern észt konyhát, ami a skandináv és a tengeri ételek egy sajátos keveréke. Főztjeit szeptember 1 és 4. közt a veszprémi Oliva Hotel és Étteremben kóstolhatjuk meg.
Mario Johanson az észt Polpo étterem főszakácsa, ami évek óta tartja biztos helyét a legjobb ötven észt étterem közt. Őt Diana Treier gasztronómiai vezető kíséri el.
MENÜSOR
Előételek:
- Szénán házilag füstölt észt kecskesajt céklával, mézzel
- Zöldborsó leves kenyérchipsszel, olajos magvakkal
- Sózott hal kaviárral és tejföllel
- Rizottó rókagombával
- Fogasfilé kelkáposzta tekerccsel, rókagombával, vajmártással
- Császárhús narancsos répakrémmel, sült hagymával
- Borókás sertéskaraj céklával, paradicsommal
- Sült alma fenyőmaggal