Kivételes esemény a Bock Bock Bisztró Balaton és Festetics Helikon Taverna Pince szervezésében: november 26-án Szepsy István, a mádi borászlegenda Vonyarcvashegyen!

Master Class kóstoló sor (vacsora előtt)
1. Mád Furmint 2015
2. Nyulászó Hárslevelű 2015
3. Dongó Furmint 2015
4. Percze Furmint 2015
5. Szent Tamás Furmint 2013
6. Nyulászó Szamorodni 2013
7. Birtok Szamorodni 2013

Borvacsora menü a Bock Bisztró Balaton prezentálásában

  • Kacsamáj terrine borzselén – Mád Késői szüret 2014 
  • Fogas mézes pomelóval, káposztával – Nyulászó Hárslevelű 2013
  • Sertésszűz almával és blinivel – Szent Tamás Furmint 2012 
  • Hagyományos vargabéles – Dongó Szamorodni 2013 
A borokat maga a világhírű borász, Szepsy István mutatja be. Az est folyamán zenél a Babos & Piller jazz duó.


A pincészetről:

,,Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is."

Asztalfoglalás:
+36 83 348 004
info@bockbisztrobalaton.hu