Február 4-én, szombaton, első alkalommal rendezik meg belvárosi disznóvágást. Fő szerepben: Dezső, a mangalica Reziből.

Rendezvényükön a falusi disznóvágás hagyományát elevenítik fel a vágástól a disznótorig.

Program:

9:00 Reggel a megerősítő pálinka után a pörzsöléssel kezdődnek a munkálatok. Begyújtanak a katlanokba.

9:30 Indul a reggeli: velős pirítós, resztelt máj, hagymás sült vér, friss, foszlós, házi kenyér.

A böllér vezetésével darabjaira bontják a sertést, az ügyesebbek be is segíthetnek. Közben elkészül a forralt bor.

Napközben: kolbász-, szalámi töltés. Disznósajt készítés. Sonka formázás, sózás és kötözés. Szalonna "varrás". Aki szeretne, és kedve is van hozzá, részt vehet a munkálatokban.

Persze a konyhában is nagy a sürgés forgás, megsül közben a pogácsa is. 

12-15:00 Ebéd: orjaleves, toros káposzta, hurka/kolbász és elkészül az utánozhatatlan pecsenye is.

18:00 Dezső reloaded. Táblánkon fókuszban a mangalica finomságok!

A toros ünnepet persze hajnalig tartó mulatással zárják,  fókuszban: pálinkák, borok és persze a zene.

A programon való részvétel ingyenes, de asztalt kell foglalni! +36 70 431 7413