Február 4-én, szombaton, első alkalommal rendezik meg belvárosi disznóvágást. Fő szerepben: Dezső, a mangalica Reziből.
Rendezvényükön a falusi disznóvágás hagyományát elevenítik fel a vágástól a disznótorig.
Program:
9:00 Reggel a megerősítő pálinka után a pörzsöléssel kezdődnek a munkálatok. Begyújtanak a katlanokba.
9:30 Indul a reggeli: velős pirítós, resztelt máj, hagymás sült vér, friss, foszlós, házi kenyér.
A böllér vezetésével darabjaira bontják a sertést, az ügyesebbek be is segíthetnek. Közben elkészül a forralt bor.
Napközben: kolbász-, szalámi töltés. Disznósajt készítés. Sonka formázás, sózás és kötözés. Szalonna "varrás". Aki szeretne, és kedve is van hozzá, részt vehet a munkálatokban.
Persze a konyhában is nagy a sürgés forgás, megsül közben a pogácsa is.
12-15:00 Ebéd: orjaleves, toros káposzta, hurka/kolbász és elkészül az utánozhatatlan pecsenye is.
18:00 Dezső reloaded. Táblánkon fókuszban a mangalica finomságok!
A toros ünnepet persze hajnalig tartó mulatással zárják, fókuszban: pálinkák, borok és persze a zene.
A programon való részvétel ingyenes, de asztalt kell foglalni! +36 70 431 7413
Gasztró
Pizzavilágnap az Apátsági Rege Cukrászdában
2025. február 9., vasárnap 08:00 - 20:00