Köveskál nem hiába gasztronómiai orákulum, hiszen 133 lakosra jut egy étterem a településen, ami bőven fölötte van a fővárosi átlagnak, nem is beszélve a borászatok sokaságáról. A gasztroturizmus elindulása után a vállalkozó kedvű étterem- és pincetulajdonosok az "Egységben az erő!" jelszóval összefogtak és ebből született meg 2014-ben a Gasztrofalu projekt. Céljuk, hogy minden Káli-medencébe érkező vagy átutazó vendég otthonos fogadtatásra, maximális minőségre, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi lekvárokra, szörpökre és friss fűszerekre számíthasson.

Május elsején a Gasztrofalu megalakulásának egy éves érfordulóját ünnepelve reggeltől estig programokkal várják az idelátogatókat. A programok között szerepel szőlőtőke-ültetés a falu közepén, borkóstolás, valamint néptáncműsor. Az éttermek és a borászatok, illetve a helyi porták és kertek is kinyitnak ezen a napon, hogy házi harapnivalókkal, sütikkel és pogácsával kínálhassák a betérőket.