Az őszi-téli időszak elengedhetetlen programja a disznóvágás, aminek főleg vidéken van nagy hagyománya. Köveskálon pedig tisztelik a hagyományokat, így november 28-án disznóvágást tartanak, amire szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Program:
- Szombat reggel, 7 órától a megerősítő pálinka után nyomon követhetitek a böllér munkáját (fakultatív). Aki az első lépését a disznó „megbökését” kihagyta, a pörzsölésnél bekapcsolódhat a Miakőben-ben, természetesen a megerősítő pálinka után
- Indul a reggeli: resztelt máj, sült vér
- A böllér vezetésével darabjaira bontják a sertést, közben elkészül a forralt bor
- Éhségűzőként házi pogácsával készülnek
- 1 óra felé ebéd, addigra elkészül az utánozhatatlan pecsenye
- Készül a hurka, kolbász, abáljákk a szalonnát, sütik a zsírt és készül a töpörtyű
- Közben a konyhában főzik a vacsorát, ami nagyjából 5 órára el is készül. Csupa hagyományos fogás, orja leves, toros káposzta, friss hurka, kolbász