A Kistücsök testvérétterme a cormonsi a La Subida március 10-én ismét Balatonszemesre látogat, és magával hozza az olasz gasztronómia legjavát. Az asztalfoglalás erősen ajánlott!
Menü:
- Vendégfogadó falatok:
Prosciutto di D’Osvaldo egy pohár Bjana Brut pezsgő társaságában. Enyhén füstölt sonka, amely egyben Cormons büszkesége is.
Frico, a helyi sajtropogós specialitás - Goriziai cikória, articsóka és cormonsi sajt
Rosa di Gorizia az articsóka szívével és buggyantott fürjtojással tálalva, majd meghintve az il Subida di Fossa sajt forgácsaival. - Tavaszra várva
Kukoricalisztből készült tolltészta, a tavasz első hajtásaival fűszerezve és kockázott nyúlhússal tálalva. - I Tortelli dai Mille Sapori
Mezei füvekkel töltött tészta, hozzá érlelt Montasio sajt. - A Sirk család saját készítésű ecete
- Szarvas, pisztráng és pisztácia
- Roppanós habcsók, apró gyümölcsök és lágy fagylalt egy korty Nonino grappával
- A La Subida sajtkülönlegességei: il Subida di Fossa, érlelt Montasio, il Formadi Frant és lágy Gorgonzola
- Goriska Brda Bjana Brut
- Roberto Picech – Pinot Bianco 2014 (Collio)
- Borgo del Tiglio – Friulano 2013 (Collio)
- Fiegel – Merlot 2009 (Collio)
- Anna Berra – Ramandolo 2008 (Colli Orinetali del Friuli)