Az április 11-ei badacsonyi Németh Pince borvacsoráját már csak azért sem érdemes kihagyni, mert a borok és az ételek harmóniáját gitárjáték fokozza az este folyamán.

A Németh Pince Badacsony egyik legkisebb pincészete, a központban található. A borászat családi alapokon nyugszik, nagypapától a gyerekekig, mindenki a bor szolgálatában áll az év egy szeletében: a munkában ötvöződik a nagyszülők tapasztalata, a szülők évtizedes gyakorlata és a legfiatalabb nemzedék lendülete. Kínálatukban megtalálható a Kéknyelű, a Budai Zöld, a Rózsakő, a Juhfark, a Szürkebarát, a Muskotály, az Olaszrizling és a Rajnai Rizling is. A pince fő büszkeségei a késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok, valamint az egyedülálló badacsonyi aszú és jégbor.

Menü

  • Üdvözlő falatka: Parmezános, spenótos muffin
  • Házi kencék: 
    - sertés rilette karamellizált hagymával
    - snidlinges lazackrém
    - töpörtyűs ínyenckrém
    - tökmagolajos ricottakrém
  • Főétel: „Németh Pincés” hidegtál füstölt mangalica és szürke marha finomságokkal, hideg sültekkel, friss zöldségekkel
  • Desszert: a legcsokisabb csokitorta pezsgős eperszósszal
Borok:
  • Budai Zöld
  • Kéknyelű
  • Juhfark
  • Rajnai Rizling
  • Szürkebarát 
  • Rózsakő
  • Olaszrizling
  • Ottonel Muskotály
  • Pinot Noir Rozé

A kóstoló során bemutatják a tavalyi évjárat legjobb tételeit, késői szüretelésű ritkaságokat, és mindenki kedvence, a Badacsoki sem marad ki a sorból.
A vacsorán való részvételt jelezzétek előre telefonon vagy e-mailben!