Az április 11-ei badacsonyi Németh Pince borvacsoráját már csak azért sem érdemes kihagyni, mert a borok és az ételek harmóniáját gitárjáték fokozza az este folyamán.
A Németh Pince Badacsony egyik legkisebb pincészete, a központban található. A borászat családi alapokon nyugszik, nagypapától a gyerekekig, mindenki a bor szolgálatában áll az év egy szeletében: a munkában ötvöződik a nagyszülők tapasztalata, a szülők évtizedes gyakorlata és a legfiatalabb nemzedék lendülete. Kínálatukban megtalálható a Kéknyelű, a Budai Zöld, a Rózsakő, a Juhfark, a Szürkebarát, a Muskotály, az Olaszrizling és a Rajnai Rizling is. A pince fő büszkeségei a késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok, valamint az egyedülálló badacsonyi aszú és jégbor.
Menü
- Üdvözlő falatka: Parmezános, spenótos muffin
- Házi kencék:
- sertés rilette karamellizált hagymával
- snidlinges lazackrém
- töpörtyűs ínyenckrém
- tökmagolajos ricottakrém
- Főétel: „Németh Pincés” hidegtál füstölt mangalica és szürke marha finomságokkal, hideg sültekkel, friss zöldségekkel
- Desszert: a legcsokisabb csokitorta pezsgős eperszósszal
- Budai Zöld
- Kéknyelű
- Juhfark
- Rajnai Rizling
- Szürkebarát
- Rózsakő
- Olaszrizling
- Ottonel Muskotály
- Pinot Noir Rozé
A kóstoló során bemutatják a tavalyi évjárat legjobb tételeit, késői szüretelésű ritkaságokat, és mindenki kedvence, a Badacsoki sem marad ki a sorból.
A vacsorán való részvételt jelezzétek előre telefonon vagy e-mailben!