2017-ben már negyedik alkalommal érkezik el a veszprémi Betekints steakhouse hete, amely során a filet mignontól a ribeye-on keresztül a porterhouse-ig lehet kipróbálni a marha különböző részeiből vagy esetleg csirkéből és lazacból készült steakeket október 2. és 8. között.
A borítókép forrása a Betekints Facebook-oldala.
Steakek
- US Rib Eye (Angus) – Amerika kedvenc steake, marha bordájának gerinc felőli húsos része
- New York strip (Angus) – A hátszín zsírral átszőtt ízletes része
- Filet Mignon – A marha leggyengébb, legpuhább része
- Porterhouse Steak – Csontos steak, amely magában foglalja a hátszínt és a nagyobb darab bélszínt
- Tomahawk Steak – Egy vastag ribeye-szelet a bordacsonton hagyva
- „Nem marha”-steakek – Csirkemell- és grillezett lazacsteak vagy mangalica tarja