A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nevű "éves nagy gasztrorandevúra" idén szeptember 11-én, vasárnap kerül sor a Veszprémben 12:00 és 18:00 között. A 2012 februárja óta megrendezett gasztrorandevú mostanra már tizenöt vidéki étterem közös projektje, az idei évben pedig az "Örökségünk és kreativitásunk"-jelszó kerül a fókuszba: a vendéglátóknak a ételeken kívül egy "modern, önazonos kreatív fogással" is kell készülniük.
Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre augusztus 15-től nyílik lehetőség a veszpreminfo.hu-n!
A program házigazdája a veszprémi Chianti Étterem, helyszíne pedig az Érseki Palota előtti tér. A rendezvény délben a püspök köszöntőjével és áldásával kezdődik, majd a balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara lép fel.
Résztvevő éttermek
- Anyukám Mondta Étterem (Encs):
- Baricska Csárda (Balatonfüred):
- Chianti Étterem (Veszprém)
- Erhardt Étterem (Sopron):
- Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
- Ikon Étterem (Debrecen)
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Macok Bisztro és Bor-Bár (Eger)
- Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány)
- Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
- PalKonyha falusi lakásétterem (Palkonya)
- Rosinante Hotel és Étterem (Szigetmonostor)
- Viator Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)
- Walter Vendéglő (Perbál)