November 21-én Vonyarcvashegyen a hagyományok ápolásával és finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágásokat. A vendégek a disznósajt, májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, miközben harmonikaszó gondoskodik a zenei aláfestésről.

Program:

9.00 Disznóvágás bemutató
A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítjük fel a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinkával kezdjük, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet.

Reggelire (9-11 óra) velőt, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalunk fel. Vendégeink déltől a májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról.

Déltől kóstolási lehetőség: 990.-Ft (hurka, kolbász, sült császár, savanyúság, vagy toros káposzta,). Ajánlunk még, friss házi rétest, a helyi pincék borait.

10.00 Kolbásztöltő verseny kezdete
11.00  Harmonikaszó Móger Péterrel
12.30 Musikverein Söchau koncertje
13.00 Kolbászok leadása, sütés megkezdése
13.30 Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje
15.00 Irigy Hónaljmirigy műsora
16.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás
17.00 Jolly és Suzy műsora

Sztárvendég: Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács