A Punnany Massif és egy klasszikus balatoni üdülő étkezdéjének főszereplésével itt az első részlet a Balaton Method zenés filmből. A filmet márciusban mutatják be.

Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr (a lenti képen) 2014-ben vágott neki a Balaton Method zenés film leforgatásának. A Kodály Method zenei kisfilmeket összehozó páros  a Kodály-módszert akarta a Balatonon is elsütni, kivinni a budapesti közegben élő kisfilmeket a fővárosból, le a Balatonra.

A Kodály Method filmekben magyar underground zenekarok zenéltek háztetőn, lakótelepi grundon, nem szokványos résztvevőkkel. A Balaton Methodban a zenés szkeccsek egy egész estés filmmé állnak össze, olyan nevekkel, mint a Subscribe, a Quimby, vagy Harcsa Veronika és a Bin-Jip.

A Kodály Method-recept maradt: kompon naplementében, üdülő menzáján, a Hotel Ezüspart erkélyén, a fövenyesi kertmoziban, vagy a Balaton vizébe merülve zenélni, fúvósokkal, ütősökkel, asszonykórussal, Kispolskikon doboló ütősökkel. A zenés jeleneteket pedig road movie-szerű utazások kötik össze. Így áll össze a Balaton Method azzá a balatoni hangulattá, amit annyian szeretünk.

A Balaton Method nem csak az élmények miatt közösségi film: a büdzsét részben - és elsőként Magyarországon - a rajongók dobták össze az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon. A film elkészítése már a finisben, és most már nem csak werkfotók láthatóak belőle. Itt az első részlet a Punnany Massiffal, akik naplemente és „élvezd” helyett egy étkezdében szövegelnek a részletekről.