Most már biztos,hogy megtartják az idei Balaton-átúszást. A meteorológiai előrejelzés és a balatoni vízi rendészet vezetőjének véleménye alapján döntött így a szervezőbizottság.

A szombati rendezvényen az UNICEF színeiben a teljes Magyar Vízilabda Válogatott és Erdei Zsolt is rajthoz áll. Benedek Tibor szövetségi kapitány beépítette a heti edzéstervbe az 5, 2 km-s jótékonysági akciót. A sportolók az úszással a katasztrófa sújtotta területeken élő gyermekekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Az UNICEF oldalán bárki adományozhat, vagy létrehozhat egy kampányoldalt és jótékonykodhat sporttevékenységével. A nemzetközi szervezet így szeretné támogatni - többek között - a gyermekbénulás felszámolását, a nepáli földrengés áldozatait vagy az afrikai éhezőket.

Mint korábban megírtuk, még a helyszínen is lehet nevezni reggel 7 és 13:30 között. A rajtolásra pedig az alkalmassági vizsgát követően, de legkésőbb 14 óráig van lehetőség. A Balaton-átúszás ideje alatt Révfülöp és Balatonboglár között hajójárat közlekedik, amit a átúszók ingyenesen vehetnek igénybe.