Nem csak a kánikula, a biztonság is pörgeti a balatoni nyarat.

Az európai és világviszonylatban is biztonságos úticélnak számító Balatonra egyre több belföldi turista látogat, míg a főleg Hévízen jelentősnek számító orosz vendégek száma a feszült orosz-ukrán viszony miatt jelentősen megcsappant.

A foglalási adatok alapján alig akad szabad szoba a Balaton környékén a július 15. és augusztus 15. közötti csúcsszezonban. Az évről évre javuló minőségű szolgáltatásokból egyre többet veszünk igénybe, illetve de kulturális programokból is egyre nagyobb a választék. A hétvégékre a MÁV is nagy erőkkel készül, ezért három különleges dízelmozdony is munkába áll a balatoni vonalakon.

A nagy érdeklődés miatt fokozottan kell figyelni a vízben és a parton egyaránt. Hétvégén Szigligeten egy hat éves kisfiút, Balatonaligán pedig cukorbeteg férfit nem találtak hozzátartozóik, de szerencsére mindkét esetben kiderült, hogy a keresett személyek a parton tartózkodtak.

Siófokon viszont még most is keresik azt az úszni nem tudó, tegnap délután elmerült fiatalembert, aki azután esett a Balatonba, hogy egy strandkajakkal felborult.