De rajtuk kívül több MÁV-dolgozó kap új dizájnt.

A MÁV korszerűsít; nettó közel egymilliárd forintért rendelt új uniformist dolgozóinak. Az első tételeket már szeptemberben szállítják, ekkor 3-4 ezer alkalmazott kap új zakót/blézert, nadrágot, kendőt/nyakkendőt és tányérsapkát. De 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretnék kiosztani, ekkortól már csak az új formaruhákat lehet majd hordani.

Személyszállításnál ez az utasforgalommal közvetlenül összefüggő munkaköröket érinti, tehát pénztárosokat, jegyvizsgálókat és mozdonyvezetőket láthatunk majd megújulva, amikor például a Déliből a Balaton felé vesszük az irányt. Utóbbiak farmerdzsekit, farmernadrágot és farmer térdnadrágot viselnek a jövőben.

Az új ruha sötétebb mélykék színű lesz, és korszerű, puhább alapanyagokból készül, a fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek minden korosztálynak. Két hónapon át száz fő vett részt próbahordásban, aztán tesztlapon közölték tapasztalataikat, melyek alapján korrigálták a kollekciót. A következő lépés majd a MÁV-os munkaruhák fejlesztése lesz.

Forrás: Világgazdaság Network