Továbbra is Balatonra akarnak hozni egy hatalmas komplexumot Közép-Európa összes gyógyvizével.

A korábbi tervekkel ellentétben nem az északi parton, Balatonalmádi és Balatonfűzfő között, hanem a túlsó oldalon valósulna meg a világ legnagyobb fedett vízi parkja, az Aqua Regnum Hungary. – írja a hvg.hu.

Gulyás Péter, az ambiciózus létesítmény ötletgazdája a helyszínváltoztatás miértjére annyit mondott, hogy "nyilván vannak, akik nem szeretnék ezt a projektet ott megvalósítani". Azt nem árulta el, hogy délen pontosan melyik településre kerülhet a szerinte "évi 65 milliárd forint árbevételt termelő" komplexum. Csak annyi derült ki, hogy Gulyás kinézett egy települést, majd hirtelen bejelentkezett "két lényegesen jobb logisztikai és környezeti adottságokkal rendelkező" helység is.

Gulyás szerint az M7-es autópálya lehajtójának közelsége is a déli parti települések mellett szólna. Nem mellékes az sem, hogy a projektgazdánál már egy "igen-igen nagy szállodalánc" is bejelentkezett hotelépítési szándékkal, amennyiben a végleges helyszínt megtalálja, hiszen a projektleírás évi 3,5-4 milliós látogatószámot jelez előre.

Egy biztos: Gulyásnál senki sem magabiztosabb a tervekkel kapcsolatban, mert szerinte: "a lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján 98 százalékra lehet venni, hogy megvalósul a beruházás".

A korábbi tervek alapján a világ legnagyobb fedett vízi vidámparkjában a Kárpát-medence valamennyi gyógyvizét tartalmazó medencéktől kezdve az ellenáramoltatott szörfpályákon át a vízi cirkuszig minden megtalálható volna, ami a méreteiből adódóan természetesen nem csak a magyar közönséget érdekelné.