Mario Biondi váratlan hangszálműtéte miatt az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay lép fel a Paloznaki Jazz Piknik harmadik napján.

Augusztus 4. és 6. között ötödjére rendezik meg a Paloznaki Jazz Pikniket, amelynek utolsó napján lépett volna fel Mario Biondi szicíliai énekes. Megműtik a művész hangszálait, így elmarad a koncertje, de a szervezők már be is jelentették az új fellépőket: a harmadik napon az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay lép színpadra.

A chicagói együttes minden idők egyik legsikeresebb soul-funk-disco zenekara: titkuk, hogy a funk alapokat a jazz, soul, disco, blues, folk és a psychidelia elemeivel ötvözték. Egyik legnagyobb sikerük az 1975-ös That’s the Way of the World című album. A September, a Celebration, a Shining Star vagy a Boogie Wonderland is olyan számok, amelyek a mai napig nagyon sok buli alapslágerei.

Paloznakra ezúttal az eredeti együttes korábbi tagja, Al McKay által alapított Earth, Wind & Fire Experience nevű show jön. Ez a 13 tagú zenekar az eredeti koncertek hangulatát hozza trombitával, kürttel, billentyűssel, ütősökkel, szaxofonnal és vokálosokkal.