A 71-es főúton október óta csatornáznak, a bringaút több helyen is járhatatlan.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Balatonszepezdnél félútpályás lezárás van érvényben a 71-es főúton tavaly október óta, azaz már több mint fél éve. A kialakult helyzet miértjét firtatva megkerestük a községi önkormányzatot. A kérdéseinkre válaszoló hölgy kifejtette, hogy az útlezárás oka a településen folyó csatornázási munka, amely előreláthatóan csak 2017 decemberében ér véget.

A problémával kapcsolatos további érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy a valamikor június-júliusban feloldásra kerül az útzár a nyári időszakra.

Az önkormányzat honlapján megtaláltuk a csatornázási munkálatok térképét, valamint információkat a 300 millió forintos projektről: „Kivitelezőnek a munkaterület 2016. október 24-én került átadásra. [...] a beruházás két ütemben valósul meg, I. ütem szerint a teljeskörű szennyvízcsatornázás befejezési határideje 2017. május 31., míg a II. ütem szerint a teljeskörű út-helyreállítási munkák 2017. szeptember 01. és október 31. közötti időszakban valósulnak meg.