Megjelent a Magyar Konyha 2017-es balatoni kalauza a legjobb éttermek, bisztrók, strandbüfék és cukrászdák toplistáival.
Az idén ötödik alkalommal megjelent, mintegy 360 ajánlott helyet tartalmazó gasztrokalauzból kiderül, hogy az északi part legjobb étterme a köveskáli Kővirág lett, a második helyen a füredi Bistro Sparhelt végzett, és a csopaki Márga Bisztró lett a harmadik. Ugyanígy szerepel összeállítás a déli part legjobbjairól is: ott a szemesi Kistücsök az aranyérmes, a kéthelyi Kristinus Gasztro Műhely a második, a siófoki Rozmaring Kiskert Vendéglő pedig a harmadik legjobb étterem.
A legjobb kikötős éttermek között az alábbi lett a top 3 végső sorrendje:
- Paletta Bisztró (Keszthely)
- Nem Kacsa (Balatonfüred)
- Bluedot Bistro (Siófok)
A balatoni büféforradalomról már sokszor írtunk, ezt hűen tükrözi az öt legjobb strandbüfé listája:
- Neked Főztem (Zánka)
- Kalóz (Balatonudvari-Fövenyes)
- Ibolya Büfé (Balatonboglár)
- The Spot (Vonyarcvashegy)
- Chef Beach (Zamárdi)