Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja tegnap ért véget, és idén is a hazai könnyűzenei élet szereplőinek, a színházi előadásoknak, az irodalmi programoknak és az alkotásnak is otthona volt.

10 nap, 3 település, 40 helyszín, 3000 program: az idei Művészetek Völgye is számtalan minőségi kikapcsolódást kínált a látogatóknak, akik jövőre július 18. és 27. között térhetnek vissza Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre – olvasható a fesztivál sajtóközleményében.

A Panoráma Színpadon a Blahalouisiana, a Quimby, a Carson Coma, Beton.Hofi vagy a Bohemian Betyars dallamaira lehetett bulizni, a második nagyszínpadnak számító Lőtér x Közlekedési Múzeum helyszínén többek között az Analog Balaton, Pogány Induló vagy Sisi lépett színpadra. A látogatók a koncertek mellett több mint 20 színházi produkciót nézhettek meg.

Idén több múzeum is csatlakozott a Völgyhöz, például a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Néprajzi Múzeum vagy a Postamúzeum. A Művészetek Völgye közössége nemcsak élvezi a művészetet, hanem aktivitásban és alkotásban is kiemelkedik. 300 fotó készült sörösdobozból lyukkamerával, 250 portrénapló analóg fotográfiai eljárásokkal, 40 népdalt lehetett megtanulni, 1450 lélekmozdulat született a tánctéren, 153 kívánság került fel a kívánságfára és 1026 fesztiválozó adott vért.

Ha már most szeretnétek bebiztosítani a helyeteket a jövő évre, már elérhetők a bérletek a Művészetek Völgye weboldalán.

(Borítókép: Művészetek Völgye)

Címkék