Adott a Balaton szubjektíven és objektíven is legromantikusabb tája, a Káli-medence, azon belül is a "központ", Köveskál, egymástól lépésnyi távolságra lévő éttermeivel és borászataival. Szeptemberben ismét kinyílnak az ajtók és megtelnek az udvarok: harmadszor jön a Balaton "legfinomabb" fesztiválja, a Kálibuli.

A recept idén is a régi, jól bevált: végig lehet kóstolni a Káli-medence kedvenc éttermeinek csak erre az alkalomra készített menüit, és lehet lamentálni, hogy melyik Balaton-felvidéki bort kóstoljuk az ételek mellé.
Az estét olyan előadások is színesítik majd mint Mautner Zsófia gasztrobloggeré, de gasztrotémában lesz lehetőségünk Pintér Katalint (a Gerbeaud, az Onyx és az Émile éttermek tulajdonosa), Herczeg Ágit, Harmath Csabát és Csapody Balázst (a Kistücsök étterem tulajdonosa) is meghallgatni.

Többek közt részt vesz majd Boldizsár Ildikó mesekutató, Almási Kitti pszichológus és Hevesi Kriszta szexuálpszichológus is a rendezvényen, Katona Csaba és Preznovszky Mihály történészek pedig a Balaton körüli kis hamiskártyásokról és könnyűvérű füredi hölgyekről beszélnek majd. 

Csernok Miklós (kiszámoló) és Sándorfi Balázs (bankmonitor) befektetésekkel kapcsolatban tartanak majd előadást, Gordon Ákos (Virgo-iwiw) és Kis Ervin Egon (e-ker blog) pedig saját tapasztalataikat osztják meg arról, hogy miért érdemes tisztán vállalkozni. 

Stumpf András (mandiner) és Szakonyi Péter (napi.hu) minicsörtét vív majd arról, hogy vajon az eddig természetesnek vett mozdulatlan társadalomszerkezetek miért váltak hirtelen mobillá, Vitézy Dávid pedig a közlekedésfejlesztés és a turizmus nagyobb összefüggéseit tárja majd fel.

Résztvevő éttermek:

Résztvevő borászatok: