2016-ban a Balatoni Gasztrotérkép helyi éttermekkel összefogva megkereste azokat a minőségi, megbízható alapanyagokat, amik a Balaton környékéről származnak, felhívva ezzel a figyelmet az egész éves balatoni gasztronómiára, a magas minőséget nyújtó vendéglátó egységekre és a hazai termelőkre. A 2016-os évben a verseny győztese a Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtja és a balatonfenyvesi Angus marhahús lett. Ebből a két alapanyagból készítenek a helyi éttermek különleges menüket november 25. és december 11. közt minden hétvégén.
Ezeken a helyeken kóstolhatjátok meg a különleges ételeket:
(Asztalfoglalás erősen ajánlott!)
- BL YachtClub & Apartments (Balatonlelle)
- Bonvino Hotel (Badacsony)
- Chianti Étterem (Veszprém)
- Horváth-Ház Borgaléria (Balatonfüred)
- Hubertus Hof Hotel & Restaurant (Balatonfenyves)
- Káli Art Inn (Köveskál)
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Kővirág Étel-Ital-Ágy (Köveskál)
- Kredenc Borbisztró (Balatonfüred)
- Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely)
- Kristinus Borbirtok (Kéthely)
- Laposa Borterasz (Badacsony)
- Mala Garden (Siófok)
- Márga Bisztró (Csopak)
- Mi a kő - Káli-medencei Borok Háza (Köveskál)
- Páskom Cottage (Lajoskomárom)
- Sáfránkert Vendéglő (Paloznak)
- Télikert (Keszthely)
- Terazza Bistro & Bar (Sümeg)