A Valkó kilátó melletti focipálya helyére épülne a szálloda, a piac melletti területen pedig sportcentrumot alakítanának ki.

Négycsillagos szállodát építene egy befektető Fonyódon, a Valkó kilátó melletti focipálya területén  írja az sonline.hu. Az önkormányzat eredetileg a pálya mellett álló, lerobbant sportszállót akarta eladni, de az épület nem keltett érdeklődést.

Ha a vevő hivatalos ajánlata április 4-ig megérkezik, akkor a sportszállót lebontják, a 2,2 hektáros focipálya területén pedig egy sportszolgáltatásokat is nyújtó szálloda épül, amely Hidvégi József polgármester szerint 30 éven át évi 20 millió forint adót fizet majd be a város kasszájába.

Az index.hu szerint áron alul adják el a telket. A fonyódi átlagos négyzetméter árral számolva 200 millió forint lenne a terület ára, de a beruházó csak a felét ajánlotta érte. A polgármester elmondása szerint az érdeklődő nem tud 100 millió forintnál többet kínálni, de a későbbi adóbevételek miatt a város jól járna az ajánlat elfogadásával.