Interjú Parov Stelarral, top 100 jó balatoni hely és a Kistücsök lángosának receptje. Erről mind olvashattok a MOL Nagyon Balaton magazinban.

Már országszerte megtalálható a MOL Nagyon Balaton által kiadott ingyenes Balaton Magazin, amelyben a 100 legjobb balatoni helyről szóló írásunk mellett a Balatoni Gasztrotérkép 2017-es kiadása is megtalálható. Írtunk még benne a legjobb borteraszokról, a retró strandélményt erősítjük a különleges lángosozókról és halsütőkről szóló gyűjtéssel, és a Kistücsök séfjétől is megkérdeztük, ők hogyan készítik a lángost.

Részlet a Parov Stelar-interjúból

"Balaton Magazin: Olyan sokszor léptetek már fel nálunk, hogy lassan egyszerűbb lenne, ha lakást bérelnétek itt, nem? Mit szerettek a legjobban az országunkban?

Parov Stelar: Magyarország volt az egyik ország, ahol először játszott a teljes zenekar. Úgy érzem, hogy ez különleges kapcsolatot alakított ki köztünk. A magyar rajongók kezdetektől fogva támogattak minket, és ezt sosem felejtem el. A magyar közönség rendkívül energikus, ami tökéletesen passzol a zenénkhez. Magyarországot többé-kevésbé zenei otthonomnak tekintem.

BM: Amikor az osztrákok kerülnek szóba, néha "sógorokként" utalunk rátok. Nálatok is van esetleg olyan kifejezés, amivel minket, magyarokat illettek?

PS: Ez tök jól hangzik. Nálunk meg vannak olyan osztrák nagymamák, akik azt hiszik, hogy még mindig egy ország vagyunk (Nevet.)

BM: Jártál nálunk valaha magánemberként? Esetleg nyaralni? Netán a Balatonnál?

PS: Gyerekként rengeteg időt töltöttem a Balatonnál a nagypapámmal. Felejthetetlen idők!"

Az interjú többi részében szó esik arról, miért egy égő pókról nevezte el új albumát és az is, mi köze van az Unicumnak ahhoz, hogy már nem emlékszik az első helyre, ahol Budapesten fellépett. Parov Stelar mellett pedig olvashattok interjút még John Newmannel, Morris Hayes-szel, Prince korábbi zenekarának vezetőjével és a Művészetek Völgyében fellépő Pink Martini énekesnőjével is.