A Kékkút főutcáján található, nagy múltú ház korábban is vendéglőként üzemelt, a felújítás után pedig megnyitott a Kőkút Kert Vendéglő, amely otthonos hangulatával és rusztikus berendezésével olyan érzést kelt, mintha a nagyihoz ugrottunk volna be ebédelni. Igazi családi vállalkozás, a konyhát Edit és lánya vezetik, akik azonnal ráéreztek a hely adottságaira, a házias ízek, a helyi alapanyagok és a modern tálalás harmóniájára. A hatalmas tányérokon bőséges fogások érkeznek. A gazdag halászlé és a kis piros fazékban tálalt orjaleves mellett a csirkepaprikás és a borjú bécsi is remek. Érdemes különlegesebb fogásokat is megkóstolni, mint a kőkúti pácolt tarja grillezett kukoricacsővel és fokhagymás tejföllel, a fogasfilé kárpáti módra királyrákkal vagy a vaddisznószűz, amit tejszínes, kucsmagombás szélesmetélt-ágyon tálalnak. Itt még a rántott sajtban is van egy kis csavar, a hatalmas sajtszeletek a sümegi Panarella sajtból készülnek, mellé pedig erdeigyümölcs-mártás dukál. Az ételekhez kiváló helyi borokat is rendelhetünk. A napi desszert gyakran változik, a túrógombócot érdemes megkóstolni, a fagyi pedig a Káli-medence egyik legjobb fagyizójából, a Kő fagyi? csapatától érkezik.

Címkék