Két éve indult útjára Siófokon a GasztroFok, amely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát mutatja be helyi termelők bevonásával. Az esemény során a résztvevő vendéglátóhelyek különleges menüsorokkal várják a látogatókat Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, erősítve az egész éves Balaton szemléletet és Siófok gasztronómiai jelentőségét.
Az idei első, tavaszi GasztroFok-hétvége március 29-én és 30-án lesz, ahol a szezonális ízek kerülnek a középpontba. A programhoz számos siófoki vendéglátóhely csatlakozott: többek között érdemes lesz kipróbálni az After 8 és a Café Maran brunch kínálatát, minőségi borokat kóstolhatunk az Aligai Horváth Pincészetből, a Déli Part BBQ füstös ízekkel készül, de olasz vagy japán kulináris élményekre is benevezhetünk, ha ellátogatunk az Egy Csipet Nápolyba vagy a Sushi Barba. Mindezek mellett zenés programok és kedvezmények is várják azokat, akik ezen a hétvégén Siófokra látogatnak.
(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)