Télen túl hideg van, nyáron túl meleg, ősszel meg esik - bringázni tavasszal a legjobb a Balatonnál. Tavaszi bringás programok minden mennyiségben a Balaton-köröktől a kisebb távokig. Utána szörf, túrógombóc és helikopterezés.

Balatoni biciklis programokból bőségesen akad a tavaszi szezonban, úgyhogy megéri kihalászni a bringát a tárolóból, és legurulni vele a Balatonra.
A BRM 200 - Au bord de l'eau versenyen az elnevezésének megfelelően a víz, azaz az egész tó megkerülésével teljesítheted a távot. A nemzetközi kerékpáros teljesítménytúra-sorozat 200 kilométeres balatoni szakaszának április 26-án, szombaton lehet nekivágni egyénileg vagy csoportosan, kizárólag az előnevezés után. Rajt és cél Siófokon.

A döngölt földutakat és rövidebb távokat előnyben részesítőknek tökéletes lehet balatonlellei 22. Kishegy Kupa maratonja, amelyet évek óta hagyományszerűen tartanak a György és Mihály napokhoz legközelebb eső hétvégén, idén április 27-én, vasárnap. A távok 5 és 60 kilométer között mozognak, a gyerekeket pedig akadályversennyel várják. Előnevezés, illetve 1 órával a rajt előttig helyszíni nevezés is lehetséges. Mivel balatonlellei Kishegy inkább a borászatról ismert, célbaérkezés után érdemes elgurulni a számos környékbeli pincészet egyikébe, vagy túrógombócot enni a Majthényi Présház teraszán.
Május 3-án is indul balatonkerülés. A 206 kilométeres Bringamánia Balatonkör nem verseny, inkább az együtt bringázás élményét kínáló túra. Kevésbé acélvádlijúaknak a “mindössze” 85 kilométeres Kiskör ajánlott, családosoknak és gyerekeknek pedig a 25 kilométeres Családi Kör, illetve az 5 kilométeres Köröcske.
Az ugyanerre a hétvégre tervezett balatonfüredi Balaton Bike Festet júliusra halasztották. Így érdemes a hosszú hétvége hátralévő részét is a déli parton tölteni. A Bringamánia Balatonkör rajtja is célja is a balatonföldvári Keleti Szabadstrandon van. Itt kipróbálhatod a szörfözést, vitorlázást vagy katamaránozást a Viharsarok Vitorlás Központban, a verseny résztvevőjeként 10% kedvezménnyel.

Hét távon lehet nekirugaszkodni a XXI. Bakony 200 országúti kerékpáros teljesítménytúrának május 11-én, vasárnap. A Veszprémből induló és ugyanide érkező túra a Balaton-felvidék és a Bakony-régió útjain kanyarog 200, 182, 101, 93,64, 62 és 28 kilométert megtéve. A szintemelkedések komolyak, cserébe a látvány kiváló.
Siófokról startol a XIII. Tour de Pelso amatőr, illetve profi versenye május 31-én, szombaton, egy rakás alversennyel és túrával. A XXIV. Pelso Kupa az országúti kerékpárversenyzőké, míg a XX. Balaton Maraton a határaikat feszegető biciklis teljesítménytúrázóké, mindkettő 200 kilométeren. A XIII. Tihany Túra 76 kilométeres távja ideális választás egy átlagos túrázáshoz, míg a XIII. Panoráma Túra 25 kilométeren egy belevaló sportos családi kirándulásként is nyerő választás lehet.
Május utolsó és június első napján az Eplény Bike Fest lehet alternatíva a bicikli őrülteknek. Három távon, 34, 65 és 101 kilométeres távon indul a Nyugat Mountain Bike Maraton Kupa az I. Eplényi futammal. Lesz még Bikemag Eplény Kupa olimpiai cross verseny is a Bringarénában, illetve BikeSafe BRM túra 55, illetve 84 kilométeres távokon a mozogni vágyóknak. Eplényben nem csak bringázni lehet: a különféle kísérőprogramok közül ajánljuk a helikopterezést.