Sok szeretettel várnak minden régi és új nevezőt a szervezők a III. Balatonman Triatlon Fesztiválon, Közép-Európa talán legszebb helyen megrendezett triatlon versenyén, mely egyben a 2014. évi Magyar Amatőr Bajnokság futama és a Triatlon Magyar Nagydíj egyik állomása is.

Az idei verseny rekordlétszámmal indul, a 700 egyéni nevezői hely már megtelt, a váltósokkal együtt közel 800 versenyző lesz a rajtzónában! A versenyközpont közvetlenül a Balaton parton, annak is a legfrekventáltabb részén, a Vitorlás téren épül fel. Ezzel nem csupán egy gyönyörű helyre koncentrálódik a szurkolói, befutó és váltózóna, de lehetővé válik, hogy egydepós legyen a verseny, ami könnyebbséget jelent a versenyzőknek. Az úszás a Vitorlás tér előtti hajóállomáson, a befutó pedig a Tagóre sétány ősfái alatt lesz!

Továbbra is három távon lehetett nevezni: 

Közép: 1,9 km úszás, 92 km kerékpározás, 21 km futás
Speciál: 1,9 km úszás,180 km kerékpározás, 10.5 km futás
Iron: 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás  

Az indulók komplett  frissítéséről a Powerbar gondoskodik és a nevezési díjak a háromszori étkezést is magukban foglaljákEgyéni és váltós nevezők a célba érkezés után, az adott távnak megfelelő finisher technikai futópólót kapnak. A versenyt élő műsorvezetés, zene, tombola és lelkesítő hangulat teszi még emlékezetesebbé, a sportághoz kötődő sportszer forgalmazók pedig kiállítói Expo-n kínálják termékeiket.

A BalatonMan Füred betétprogramjaként kerül megrendezésre az Energy Fáklyás Futam elnevezésű futóverseny, mely egy fantasztikus hangulatú rendezvényt ígér, hiszen az indulók együtt futhatnak a hazai triatlon mezőny legjobbjaival. Ráadásul mindezt este, egy fáklyákkal kivilágított pályán!
Helyszín és időpont: 2014. Június 14. szombat, Balatonfüred

Rajt: 19.00
Versenyközpont:
 Balatonfüred legszebb pontján a Vitorlás téren.
Távok: 
Maraton, Félmaraton, 7 km, 10,5 km
Díjazás: 
Minden szintidőn belül befutó versenyző érmet, a maratont vagy félmaratont teljesítők egyedi Saucony pólót kapnak.