Érdemes lesz szombaton Balatonföldvárra látogatni, mert mindjárt két nagyszerű programon lehet részt venni aznap: a strandvízilabda bajnokság döntőjén és a balatoni halásznapon.

A 2014-es strandvízilabda bajnokság öt fordulóból áll, melyeket az ország különböző pontjain rendeznek meg, Balatonföldvár a döntőnek ad otthont július 12-én. A bajnokság fővédnöke Fodor Rajmund, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A mérkőzések 9:00-16:00 óra között zajlanak, az esemény házigazdája Buda Márton és Baronits Gábor lesznek.

III. Balatoni Halászat Napja az egyik legősibb balatoni mesterség bemutatását, a halászatot, és annak hagyományait, szokásait igyekszik szemléltetni a nagyközönségnek. A III. Balatoni Halásznap a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., és a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület közös szervezésében valósul meg. A rendezvény programkínálata természetesen a halászat és a halak köré épül: az érdeklődők nemcsak a partról kísérhetik figyelemmel a halászattal kapcsolatos bemutatókat, hanem a vízen megtekinthetnek egy halőrhajót is. Az egész napos eseményen animációs programok, előadások és gasztronómiai különlegességek várják a vendégeket, természetesen minden a hal és a halászat jegyében. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. mobil halsütőjének kínálatából más halas finomságokból egyaránt kóstolhatnak a látogatók a Keleti strandon.