Mi késztet egy hangmérnököt arra, hogy meglévő egzisztenciáját és a pesti nyüzsgést hátra hagyva egy ötszáz lelkes balatoni kis faluban lásson hozzá saját borászata megvalósításához?

Bár Ábrahámhegy rendkívül jó mikroklímával rendelkezik a szőlőtermesztéshez, a nyaralók nagy részben már kiszorították a termelőket. Dunai Jánosnak pár évvel ezelőtt mégis sikerült elcsípnie egy eladó nagyobb szőlőtelket Ábrahámhegyen. A szőlőt ugyan teljesen újra kellett telepítenie, de ezzel életében megkezdődött a Pest és Ábrahámhegy közötti folyamatos ingázás és a vég nélküli kísérletezés időszaka.

Borszeretete nem előzmények nélküli. Korábban hangmérnökként egy gasztro műsorban leste el az alapokat, majd szőlészeti és borászati tanulmányok következtek. Jelenleg egy monori borászatban vezet borkóstolókat. Ezek után nem is csoda, hogy saját borászat és birtok volt a cél. A családi kis boros pince adott volt, de ki kellett bővíteni és új telkeket vásárolni a nagyobb volumenű termeléshez. Kicsiben kezdték a családi vállalkozást és minden évben bővítenek egy kicsit. A cél, hogy teljesen Ábrahámhegyre költözzenek és kizárólag boreladásból tudjanak megélni.

Nevükben benne van a borral kapcsolatos filozófiájuk. A’Capella, azaz hangszer nélküli, kézműves bortermelést folytatnak. Zömében fehér boraik vannak, de roséjuk 2010 óta folyamatosan arany vagy ezüst díjat nyer a Miklós Napi Országos Rosé Borversenyen. Jelenleg hétféle boruk van, Pinot Blanc, kékfrankos, olasz rizling és rajnai rizling szőlőfajtákból készülnek a borok.