Tengeralattjárót, víz alatti luxusszállót és pálmaligetet is kaphat a Balaton-felvidék. A vakmerő terv összesen 700 milliárd forintba kerülne.

Egy nem mindennapi ötlet szerint 110 hektárnyi területen épülhetne meg a Balaton-felvidéken a világ legnagyobb fedett vízi parkja. Az élménypark, amely a látványterve alapján szerintünk nagyon sok buborékra hasonlít, az Aqua Regnum Hungary névre hallgatna. A projekt gazdája szerint a kicsit mediterrán hangulatú park egyaránt nyújtana lehetőséget a szórakozásra és a pihenésre is, mindezt az év 365 napján, éjjel-nappal.

Gulyás Péter, az ötletgazda tényleg mindent számba vett a tervezés során, amit csak el tudunk képzelni: a medencéken, vízi sport pályákon kívül lesz többek között vízi cirkusz, vízi vidámpark, barlangfürdő, sziklaugró hely, vízesés, sőt még egy búvárközpont is. A tervek között továbbá szerepel egy medencecsoport is, ahol a Kárpát-medence valamennyi gyógyvízében lehetne fürdeni.

Mi már ennyivel is bőven beérnénk, de az ötletek tárháza végtelen: 30 méterrel kimélyítenék a Balaton fenekét a Fűzfői-öbölnél, hogy létrehozzanak ott egy víz alatti luxusszállót, amit csak tengeralattjáróval lehetne megközelíteni.

Először azt hittük, hogy az április 1-jét előrehozták február közepére, de tavaly novemberben Balatonalmádi és Balatonfűzfő már önkormányzati ülésen tárgyalt is a projektről, a Balatontipp információi szerint pedig a képviselő testület megszavazta a támogatást. A Balatontipp megszólaltatta az ötletgazdát is, aki bevallottan az angliai Cornwall példájából merített ihletet, ahol egy kőfejtőt alakították át hatalmas növénykertté.