Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Újra látogatható a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely

Kerestek még túrahelyszínt húsvét hétvégéjére? Van egy ötletünk.

A Hegyestűnél található geológiai bemutatóhely Monoszlón pont egy olyan helyszín, amelyet nem tudtok egész évben látogatni. A tavaszi nyitva tartás ezen a héten megkezdődött - olvastuk a Magyar Turizmus Zrt. közleményében -, így akár húsvét hétvégéjére is tervezhettek ide túrát.

Sokszögletű oldaláról szinte mindenki azonnal felismeri a Hegyestűt, az innen látható pazar kilátás miatt pedig sokak által kedvelt kirándulóhely. A Zánka és Monoszló között fekvő 337 méter magas hegy északi oldalában valaha kőbánya működött, lestrapálva a hegy eredetileg kúp alakú formáját. A másik oldal viszont teljesen ép maradt, megőrizve az 5-6 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenységek nyomait. A bánya területén találjátok a geológiai bemutatóhelyet is, ahol megismerhetitek az egykori vulkán felépítését. 

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A