Egy kisebb Grammy-díjátadót is rendezhetnének a VeszprémFest alatt júliusban.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként tartott, tizenharmadik alkalommal megrendezett VeszprémFesten július 13-tól 17-ig a várnegyedet minden este más-más Arany Gramofon- és/vagy Arany Glóbusz-tulajdonos, esetleg korábbi Sziget-fellépő fogja uralni. A nyitókoncerten például a Buena Vista Social Club 85 éves dívája, Omara Portuondo koncertezik egy sokszoros Grammy-díjas flamenco énekessel, Diego el Cigalával.

A második napon az a Gregory Porter lép színpadra, akit 2014-ben megkapta a Grammyt Liquid Spirit című albumáért. A napjaink legkeresettebb jazzénekesének számító Porter idei lemezével, a Take Me to the Alley dalaival debütál Veszprémben.

Ki emlékszik még a '80-as évek popkirálynőjére, Lisa Stansfieldre vagy a slágerére, az All Around the World-re? Úgy tűnik elég sokan, mert Stansfield koncertjére már régen elkelt minden jegy, ezért a szervezők arról tárgyalnak, hogy a koncertet átköltöztetnék a kétszer annyi hellyel rendelkező Veszprém Arénába.

A brit zongorista-énekes Jamie Cullum a jazzt, a rockot és a popot vegyítve 36 éves korára világsztárrá nőtte ki magát. Több mint tízmillió eladott lemezzel és egy Carnegie Hall-i fellépéssel a háta mögött is engedett a szervezők csábításának és fellép a VeszprémFesten június 16-án.

A Thievery Corporation DJ-kollektívája még "csak" Grammy-jelölésig jutott, de az acid jazz, a reggae és a hiphop brazil keresztezésével született zenéjük a Facebook-eseményük alapján itthon is sok embert érdekel. A tavalyi Sziget fellépői között ott voltak, de Veszprémben biztosan most zenélnek először.