A Vaszary Villában két hét múlva már bárki megnézheti. A Szépművészeti Múzeum egy korábbi kiállítását hozzák Balatonfüredre.

2015-ben a Szépművészeti Múzeumban mutattak be egy Képbe zárt írások – 1945 utáni rajzok és grafikák című kiállítást. A Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből válogatott Bódi Kinga, Bodor Kata és Kumin Mónika kurátor, és irodalmi, zenei, valamint képzőművészeti alkotások segítségével mutattak be egy izgalmas képi világot. Azt keresték, hogyan olvad össze az írásbeliség a képiséggel.

Most ugyanezt, a kicsit kibővített a kiállítást hozzák Balatonfüredre a Vaszary Villába (a kurátorok is ugyanazok lesznek), többek között olyan alkotók műveivel, mint Hantai Simon, Eugène Ionesco, vagy Joseph Kosuth. Itt lesz a címben említett Esterházy Péter által készített rajzlap is: a Kossuth-díjas író 1981. december 10-től 1982. március 15-ig kb. 250 óra alatt másolta le Ottlik Géza regényét, az Iskola a határont. Esterházy ezzel ünnepelte Ottlik 70. születésnapját.

A Vaszary Villa tárlata június 25-től augusztus 7-ig lesz nyitva.

Íme Esterházy rajzlapja: