Jó idő jön, a kertmozik teljes fordulatszámra kapcsolnak, megtartják a Balaton Napját, Füreden pedig nagyon sokat fognak úszni. Nagyjából ez várható hétvégén, miközben a Balaton partjára is elér a 40 éve hiányzó országos őrület egy foci-Eb miatt. Programok terén pazar hétvégének nézünk elébe, jövő héten pedig már indul a nagy közösségi levendula-aratás.

Péntek (06.17.)

IV. Veszprémi Sörfesztivál - Veszprém (06.16-19.)

Tikkasztó melegben egyébként is jól csúszik a sör, választékban pedig nem lesz hiány a Veszprémi Sörfesztiválon. Bár a város nem közvetlen a parton fekszik, megéri autóba szállni, mert egy esti sörfesztivál pont annyira jól tud jönni, mint egy csobbanás a 30 fokban. Ott lesz a Malomkert Sörház, a Főzdebusz és a Zirci Apátsági Manufaktúra, csak úgy említésképpen, a hangulatról pedig 20:00 órától a Anima Sound System gondoskodik.

Még mindig nyitnak a kertmozik - több helyszínen (06.17. - 06. 19.)

Ha már a Némó nyomában megmosolyogtatott, érkezik második része: Szenilla. A kicsit bohókás és teljesen amnéziás halacskáért gyerekekkel irány Balatonakali kertmozija. Jön a Szemfényvesztők 2 is, ami a megszokott színész-felhozatallal és ámulatba ejtő bűvésztrükkökkel vár a fövenyesi kertmoziban. Dwayne Johnsonnal és Kevin Harttal, valamint a Központi hírszerzéssel készül péntekre a balatonlellei kertmozi, majd hozzájuk is érkezik Szenilla feledékenységével együtt. Révfülöpön ezen a hétvégén indul be a kertmozizás: Alice Tükörországban, a Szemfényvesztők 2 és az Anyák napja lesz műsoron.

Szentjánosbogár-túra - Gyenesdiás (06.17.)

Ha már az idő is nekünk kedvez,  használjuk ki a kirándulásra. Nem kell aggódni, szó sincs egész napos izzasztó túrázásról. Amire mi gondolunk az csak este kezdődik. A Nagymező-Csider-völgy-Berzsenyi-kilátót érintő gyaloglás ezúttal a friss levegőről, az együttlétről és a szentjánosbogarakról szól majd.

Nyíltvízi Felnőtt Úszó Világkupa & Magyar Úszás Napja - Balatonfüred (06. 17. - 18.)

Erre a hétvégére Balatonfüredet a strandolók mellett a profi úszók is megszállják. Szombaton jön a fő műsorszám, amikor a világkupát (egyben magyar bajnokságot) rendezik 10 km-es távon férfi és női kategóriákban. Füred számára azért fontos esemény a mostani, mert jövőre már egy nagyobb léptékű eseményt kell megszervezniük: a vizes világbajnokság nyílt vízi versenyszámát. Idén próbálják ki a víz fölé telepített új lelátót, amelyen idén 250 ember fér majd el. Jövőre már tízszer ennyi embert kell leültetniük ilyen lelátóra.

Szombat (06.18.)

A Balaton Napja - több helyszínen (06.18.)

Szombat délután 2-kor egy igazi Baywatch-os vízbe-futással indítja el a strandszezont a Balatoni KÖR. A résztvevő strandok között feltűnik Badacsonytomaj, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatongyörök, Balatonmáriafürdő, Balatonudvari-Fövenyes, Fonyód, Gyenesdiás, Keszthely, Siófok és Szigliget, ahol először koccinthattok a BalatonBorral, majd építhettek homokvárat, vagy éppen papírhajókat engedhettek a vízre. Lesz retró fürdőruha-bemutató is 1986 óta szekrényben lapuló fürdőruhákkal.

Balatonman Triatlon Fesztivál - Balatonkenese (06.17-19.)

Balatonkenesét szombaton ellepik a bringások. A négy különböző távot letekerő vasembereknek most már csak szurkolni tudunk, mert a jelentkezés lezárult, de a nap végén mindenki tányért és kanalat ragadhat a közös bográcshoz.

Borvacsora a Csobánci Bormanufaktúrában - Diszel (06.18.)

A Barangolás 20. állomása nevezetesen a Csobánci Bormanufaktúra, ahol borválasztékból nem lesz hiány, és érdemes üres gyomorral érkezni, mert többek között fürjlevessel és Szent Jakab-kagylóval is készülnek az egyáltalán nem átlagos borvacsorára.

Hosszúlépés séták - Tihany és Balatonfüred (06. 18.)

A MOL Nagyon Balaton fesztiválsorozat részeként idén a Hosszúlépés csapata már Balatonon is olyan történeteket és témákat mutat meg, amelyeket mindenki ismer, csak nem elég alaposan. Úgy mutatják meg a Tihanyi Apátságot, a régi, helyi füredi sztorikat, vagy a Stasi kémkedéseivel kapcsolatos történeteket, hogy még nyaralás alatt is történelemmel akarjunk foglalkozni. Ezen a héten szombaton vezetik első sétájukat Tihanyban, és többek között arra keresik a választ, hogy miért fedi nádtető a tihanyi házakat, és mitől jellegzetes a tihanyi kémény?

Foci-Eb: Magyarország-Izland (06.18.)

Azok után, hogy a magyar csapat 2-0-ra legyőzte Ausztriát, nem kérdés, hogy egy emberként szurkol majd az egész ország a szombati, Izland elleni mérkőzésen egy újabb jó eredményért. Ebben a cikkben szedtük össze, hol tudjátok óriáskivetítőn nézni a mérkőzéseket, de restikben, kocsmákban, kiülős helyeken a Balaton környékén számtalan helyen közvetítik majd, mire mennek Dzsudzsákék az északi őserővel szemben.

Siófok PLÁZS nyitóbuli (06. 18.)

A MOL Nagyon Balaton programsorozat
részeként nyit idén újra Siófokon a korábbi Beach House. A színpadra elsőként a Wellhello lép szombaton este 9-kor, de nap közben már tesztelhetitek a nagyon hosszú homokos strandot, az új street workout pályát, vagy bérelhettek SUP-ot is, ha nagyon szeretnétek szörfdeszkán állva evezni. Lesz két óriás kivetítő is, így a foci-Eb-ről sem maradtok le strandolás közben.

Jövő hét (06. 20. - 26.)